top of page

Fien Maes

Diëtiste

Fien professionele foto_edited.jpg


Achtergrond

Naast diëtist ben ik ook apotheker, waardoor ik naast voeding en mentaal welzijn ook aandacht schenk aan de thuismedicatie en mogelijke interacties met voeding en/of voedingsproblemen.

Multidisciplinaire samenwerking met psycholoog, huisarts, kinesist, etc... vind ik zeer belangrijk.


Visie

Diëten zijn alomtegenwoordig.

Door sociale media en de vele voedings- en dieethypes zien we vaak het bos door de bomen niet meer.

Eén ding is zeker, er is geen “quick fix” of “one-size-fits-all” voor eender welk voedingsprobleem.

Tijdens mijn begeleiding geef ik handvaten mee op maat van de patiënt,

want we zijn allemaal verschillende individuen met een eigen levensstijl, lichaam en achtergrond.

Kortom, ik sta voor een duurzame individuele aanpak waarbij zowel de fysieke als mentale gezondheid centraal staat.


Mijn focuspunten

- algemene gezonde voeding

- overgewicht

- obesitas

- emotioneel eten

- ondergewicht en/of ondervoeding - prikkelbare darmen

- maagproblemen

- (pre-) diabetes mellitus type 2

- hart- en vaatziekten (o.a. hoge cholesterol)


Opleiding

2018 - 2021 Professionele bachelor in de voedings-en dieetkunde - Odisee Hogeschool Gent

2010 - 2016 Farmaceutische wetenschappen met master in de farmaceutische zorg -  KU Leuven


​Stages voedings-  en dieetkunde (2021)

- ZNA Middelheim - dieetafdeling (algemeen)

- Equilibre 3 in Hove

- UZ Brussel - dieetafdeling (nefrologie en oncologie)

Bijscholingen

Bijscholing ‘De biologie van eten voor je praktijk’ (Eetexpert) - 01/11/2020

Bijscholing ‘Eetstoornissen’ (Eetexpert) - 26/11/2020

Bijscholing ‘Emo-eten’ (Erasmus Hogeschool Brussel) - 30/04/2021

Bijscholing ‘Laag FODMAP dieet’ - deel 1 en 2 (FODMAPP) - 08/06/2021 tem 24/06/2021

Taalervaring

Nederlands: moedertaal

Engels en Frans: professioneel werkniveau

borneo.jpg















"Gepassioneerd leven en het risico van mislukking erbij nemen, is een beangstigende gedachte. Maar niets riskeren en liefdeloos leven, is erger"

Dirk De Wachter

bottom of page